Hvad betyder afståelse for dig

Begrebet afståelse betyder, at man som lejer betaler et vist beløb for at overtage en eksisterende lejekontrakt på eksempelvis et butikslejemål.
Fordelen ved afståelse er, at man som ny lejer potentielt overtager et lejemål med omsætning og en fast kundekreds straks fra dag ét, samt at man dermed også har et bedre overblik over, hvordan man skal budgettere.

Hvis du skal betale afståelse, bør du få fuld afklaring over, hvordan og over hvilken tidsramme du kan tjene afståelsessummen ind.

Hvad dækker afståelsessummen
Afståelse på en forretning afkræves som oftest af udlejeren grundet attraktiv beliggenhed, eksisterende god kundekreds, inventar med stor værdi etc..

Lejekontrakten specificerer, hvad du præcis må bruge lejemålet til, og det er ofte med henblik på drift af en lignende forretning, at en udlejer kræver afståelse.

Afståelse indgår som en fast del af lejekontrakten. Du bør gøre dig det bevidst, om lokalerne, du er interesseret i, nu også er hele eller dele af afståelsessummen værd. Hvad er årsagerne til, at butikken søges afstået: Færre kunder? Faldende omsætning? Etc..

Nyttige links

Dansk Erhverv
Gode råd når du skal åbne forretning.

Startvækst.dk
Før du starter egen butik.

Kontorfællesskaber.dk
Her kan du finde kontorpladser i hele landet.

 

 

Iværksætter?

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab og modtage dit CVR. nummer på få timer!

 Bestil IVS og få CVR nummer

Læs mere om ivsstiftelse.dk

Bilpleje til erhvervsbilen

Pitshop.dk
Bilpleje til firmabilen