Lejerne står stærkest i storbyerne

Tomgangensprocent beskriver hvor stor en del af lokalerne i et området der står ledige. Denne er generelt set lav i Danmark, men København trækker i modsatte retning.

Det spænder bredt i kongeriget

Ses der på tomgangsprocent rundt om i landet, ligger landsgennemsnittet på 5,8 % (1. Juli 2016). Generelt set er Danmark gode til at få udnyttet eksisterende lokaler før der opføres nye. Eksempelvis er tomgangsprocenten i Vest- og Sydsjælland på blot 3,4 %, svarende til 517 ledige lokaler, med et area på 420.000 kvadratmeter. Fyn klarer sig også pænt, og har kun 621 ledige lokaler, svarende til en tomgangsrate på 5,4%.

Ses her dog på storbyerne København og Århus, er billedet dog et helt andet, at Østjyllands tomgang ligger på 6,4%, og er højere i selve Århus. Helt skidt ser det dog ud i Københavnsområdet, da tomgangen her er 12,7%, grundet 881 ledige lokaler. 

Lejerne er vinderne

Der er meget at hente som lejer af erhvervslokaler i områder om stor tomgangsprocent. I større byer står mæglere typisk med lejemål, som de meget gerne ser udlejet hurtigt, grundet utålmodige klienter. Ligesom der gives prisnedslag ved salg af private boliger, gives der også prisnedslag i leje for at få lukket en aftale.

Specielt i København er der penge at hente, da tomsgangsraten er steget fra 11% i 2013 til de 12,7% i 2016, da markedet er præget af stor konkurrence. Med andre ord sætter udbud og efterspørgsel prisen - hvilket ligger til lejerens fordel i det nuværende marked.

Ved at have tålmodighed, og måske være en smule stædig kan du givetvis presse dine lejeomkostninger ned, da lejeren i det nuværende marked vejer mest på vægten.

Nyttige links

Dansk Erhverv
Gode råd når du skal åbne forretning.

Startvækst.dk
Før du starter egen butik.

Kontorfællesskaber.dk
Her kan du finde kontorpladser i hele landet.

 

 

Iværksætter?

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab og modtage dit CVR. nummer på få timer!

 Bestil IVS og få CVR nummer

Læs mere om ivsstiftelse.dk

Bilpleje til erhvervsbilen

Pitshop.dk
Bilpleje til firmabilen